Pro základní funkčnost, zpříjemnění používání webu, analytické účely a v případě udělení souhlasu také pro účely cílení reklamy využíváme soubory cookies. Nastavení vlastních preferencí cookies můžete kdykoli upravit odkazem ve spodní části stránek.


Úvod » Přírodní kosmetika » Specialist - 100% Olej z černého kmínu, za studena lisovaný, panenský


        

Specialist - 100% Olej z černého kmínu, za studena lisovaný, panenský

Olej ze semen černého kmínu- černuchy seté

skladem

 

Číslo produktu: 00628
Velikosti lahvičky: 100 ml
naše cena bez DPH: 210 Kč
naše cena s DPH (21 %):
254 Kč

do košíku:
  ks  

Detailní popis produktu

V zájmu celkové detoxikace organismu je vhodné tento olej kombinovat se sirupem z lékořice. Očistné účinky na organismus se tím ještě zlepšují. Olej najdete zde

Způsob použití: 1 čajová lžička 2 - 3 krát denně kromě večera, protože je velmi tonizující. Může se smíchat také s ovocnou šťávou, jogurtem nebo medem.

Těhotné a kojící ženy by olej neměly užívat vnitřně, mohou ho používat jen jako kosmetický prostředek pro prevenci proti striím. Na zlepšení kvality mateřského mléka je lepší používat olej z borovicových ořechů.

Podmínky skladování: Skladujte při teplotě 0-20°C, mimo přímé sluneční záření.

Upozornění: Skladujte mimo dosah dětí. Černý kmín by neměly užívat těhotné a kojící ženy. 

Složení: 100% extra panenský olej ze semen černuchy seté

Objem: 100 - 250 ml

Země původu:  Rusko

Tento olej má specifickou chuť a nemusí každému chutnat. 

Dne 17.3. nám byly dodané oleje s nesprávným označením datumu spotřeby. Tyto oleje byly zle označené při výrobě. Byly vyrobené: 16.1.2017, jejich datum spotřeby tedy je:16.1.2018. Tyto oleje jsme se rozhodli zařadit do prodeje. Oficiální vyjádření od výrobce k této skutečnosti naleznete zde.

 

Další informace k oleji z černého kmínu: 

 
Černý  kmín (Nigella sativa) je jedna z nejsilnějších léčivých rostlin na světě. Semena černého kmínu se používají po století na Blízkém východě, v Středomoří a Indii. Černý kmín má obzvláště dlouho historii použití v Egyptě. Dokonce archeologové při zkoumání hrobu egyptského krále Tutanchamona našli flašku oleje z černého kmínu, protože podle starých Egypťanů ji bylo potřebné mít při sobě i v posmrtném životě.
 
Egyptští lékaři používali oleje z černého kmínu na zklidnění žaludků faraonů po jejich extravagantních hostinách. Kromě toho používali olej z černého kmínu i na bolesti hlavy, zubů, prochladnutí a infekce. Královna Nefertiti známá svou ohromující krásou používala černý olej na posilnění nehtů a lesk vlasů.
Olej z černého kmínu obsahuje více než 100 účinných látek, včetně některých doteď neidentifikovaných. 
Hlavní účinné látky oleje z černého kmínu: thymoguinone, beta sitosterol, kyselina myristová, kyseliny: palmitová, palmitolejová, stearová, olejová, linolová, linolenová, arachnidová, listová, obsahuje protein, vitamin B1, B2, B3, vápník, železo, měď, zinek, fosfor.
 
 
Olej z černého kmínu - účinky:

- posilňuje imunitní systém
- má silný protizánětlivý účinek, a proto je efektivní při léčbě nemocí dýchacích cest, prochladnutí, bronchitidy, astmatu (po 6 až 12 měsíčním užívání může úplně minimalizovat astmatické záchvaty a zjemnit jejich průběh)
- pomáhá při bolestech hlavy
- snižuje vysoký krevní tlak
- efektivní při léčbě revma
- pomáhá zmírňovat příznaky alergií různého druhu (alergie na pyl, prach atd.)
- zvyšuje tělesný výkon, pomáhá při zotavení z únavy a vyčerpání
- má antiparazitní účinek, a proto je vhodný na potlačení průjmu, zácpy a úplavice
- má schopnost zklidnit podrážděný žaludek, zmírňuje nadýmání
- podporuje činnost ledvin
- stimuluje menstruaci
 
 
 
Skladování:
 
Na chladném a tmavém místě. Po otevření doporučujeme uskladnit v ledničce po dobu maximálně 1 měsíce. 
 
Doba trvanlivosti:
6 měsíců. Po otevření spotřebujte do 1 měsíce.

NÁZORY A DOTAZY NÁVŠTĚVNÍKŮ

Nebyl zatím přidán žádný názor. Přidejte svůj názor nebo dotaz jako první.